header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Aug
14

In Memoriam Rico Jansen

Nieuws afbeelding

Wij ontvingen het droevige bericht dat Rico Jansen op 53-jarige leeftijd is overleden.

Rico was een echte Wageninger, die bij WMHC eerst bij de jeugd heeft gehockeyd en op 19-jarige leeftijd in H1 is gekomen. Frits Sträter, in die tijd coach H1, herinnert Rico nog als een vriendelijk en no-nonsense mannetje die als voorstopper zijn tegenstander uitstekend wist uit te schakelen. Had een hard schot. De andere studenten in het team waren maar wat blij dat Rico een Ford Sierra had waarmee ze naar de uitwedstrijden konden rijden.

Na een 3 tal jaren in H1 heeft Rico in H3 gespeeld, res. Hoofdklasse, waar de bier, baco en bitterballen-tijd aanbrak. Daarna Veteranen A, hoofdklasse. Daar was hij ook steeds voorstopper en bleek vaak sneller dan hij er op het eerste gezicht uitzag. Rico was jaren lang zowat elke dag de WMHC te vinden. Rico was een prater en een gangmaker, zowel tijdens als na de wedstrijden. Hij kletste regelmatig zijn tegenstander uit de wedstrijd. Hij heeft het Nederlands kampioenschap van Veteranen A nog meegemaakt; helaas kon hij vanwege zijn zwakke gezondheid toen niet meer meespelen. Hij heeft nog een 3 tal jaren in Veteranen B meegespeeld en ook daar een kampioenschap meegemaakt, maar hij gaf aan geen lucht meer te hebben om te kunnen rennen.

Hij heeft daarna nog zijn 3 dochters die op WMHC hockeyden, getrained en gecoacht. Afgelopen seizoen zou hij MC5 (waar zijn dochter Sara keepte) gaan coachen, maar na 1 wedstrijd moest hij, weer vanwege zijn gezondheid, ermee stoppen. Daarna hebben we hem nog sporadisch op de club gezien.

Een van zijn vrienden, Jan Vollaers vertelde dat voor in het leven van Rico 4 zaken belangrijk voor hem waren. 1. Zijn gezin, 2. De zaak (Mejawa) 3. Hockey 4. Zijn vrienden. Heel veel WMHC’ers zullen Rico herinneren als een ongelooflijk gezellige teamgenoot, die grootse verhalen kon vertellen zonder op te scheppen; kijk op het hockeyen had, heel veel gedaan heeft voor de club (banken, speeltuintje, bordsponsoring, kleding) en een gouden hart had. Als hij ergens zijn zinnen op had gezet, ging hij ervoor. Voor zijn kinderen en zijn vrienden ging hij door het vuur. Wat niet veel mensen weten, is dat Rico ook een stille geldschieter voor WMHC is geweest. Wij zijn trots en zeer dankbaar dat hij zo lang actief bij de WMHC betrokken was.

Rico, bedankt, voor wat je voor WMHC en voor veel WMHC’ers hebt betekend!!!


Het Bestuur 

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner