header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Jun
13

Nieuwe clubsponsor

Nieuws afbeelding Podo Gelderland: De specialist op het gebied van voeten

Gezonde voeten houden mensen actief. Door slecht passend schoeisel, overbelasting, sportblessures, reuma, artrose of diabetes kunnen er tijdens het staan of lopen voetproblemen ontstaan. De podotherapeuten van Podo Gelderland krijgen tijdens hun spreekuur te maken met diverse klachten die hieruit voortkomen.

Podotherapie
De podotherapeut behoort tot de paramedische beroepsgroep en behandelt mensen met voet (gerelateerde) klachten. Het doel van de podotherapeut is niet alleen de klacht te behandelen, maar ook de oorzaak op te sporen en aan te pakken. Een voorbeeld hiervan is het ontstaan van een drukplek na een hockeywedstrijd. Na de behandeling kunt u wel weer hockeyen maar de drukplek komt na een aantal keren hockeyen weer terug. Dit is zeer ontmoedigend. Bij nader onderzoek blijkt de oorzaak van drukproblemen aan een verkeerde voetstand en looppatroon te liggen wat verholpen kan worden met gericht sportschoenadvies en indien nodig corrigerende sportzolen.

Podotherapie is direct toegankelijk, hierdoor is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist niet noodzakelijk.

Sportpodotherapie
Een specialisatie binnen de podotherapie is de sportpodotherapie. Een sportpodotherapeut behandelt meer dan alleen voetklachten. Om een sporter goed te kunnen behandelen is kennis van de sport erg belangrijk. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. De sportpodotherapeut heeft kennis van de sport en stemt de therapie af op de situatie. De therapie kan bestaan uit het uitvoeren van een statische en dynamische voetdrukmeting, het analyseren van het (hard)looppatroon, taping, het aanmeten van sportzolen en het geven van sportschoenadviezen.

Samenwerking
Podo Gelderland heeft diverse samenwerkingsvormen met andere specialisten in de gezondheidszorg zoals huisartsen, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers, fysiotherapeuten, oefentherapeuten mensendieck en diverse disciplines werkzaam in het ziekenhuis. Daarnaast is er nauwe samenwerkingen met verschillende gespecialiseerde schoenenzaken in de regio.

Waar vindt u Podo Gelderland
Podo Gelderland is gevestigd op een drietal locaties. U kan ons vinden in het Medisch Centrum Kortenoord in Wageningen, Gezondheidscentrum Renkum en huisartspraktijk Balhuizen in Bennekom.

Afspraak maken
Podo Gelderland is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 0317 – 228 002. Informatie kunt u vinden op www.podogelderland.nl. Hier staat meer uitgelegd over het beroep podotherapie, specialisaties en vergoedingen. Onder het kopje team stellen wij ons graag aan u voor.
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner