header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Zaalhockey


ZAALHOCKEY IS NIET ALLEEN LEUK MAAR OOK GOED VOOR JE TECHNIEK! 

Zaalhockey is een indoorsport die bij WMHC in de wintermaanden wordt beoefend. Elk jaar spelen zo’n 40 teams van de WMHC zaalhockey, waarvan het voor het overgrote deel jeugdteams betreft.
 

WIE DOEN ER MEE AAN ZAALHOCKEY

Omdat zaalhockey goed is voor je techniek is het zaalhockey spelen voor WMHC jeugdselectieteams in principe verplicht. 
Maar deze teams zijn niet de enige die zaalhockey spelen: iedereen kan zich individueel aanmelden
Voor zaalhockey is een extra contributie verschuldigd.

DE WMHC-HAL

WMHC heeft een eigen blaashal voor de zaalhockey, de WMHC-hal. Deze moderne en functionele hal wordt iedere winter opgebouwd op eigen terrein en is voorzien van tribunes voor de toeschouwers. 
In onze WMHC-hal worden de zaaltrainingen gegeven. Ook de G-hockeyers, Benjamins en Jongste Jeugd kunnen erin doortrainen. Daar worden de competitiewedstrijden in gespeeld. En kunnen ook andere activiteiten in worden georganiseerd zoals oefenwedstrijden, clinics of toernooien voor alle leden.   

ZAALHOCKEYSPEL

Het spel wordt gespeeld met zes tegen zes op een veld (in een sporthal) dat een stuk kleiner is dan bij veldhockey. Langs de zijlijnen van het veld liggen ca. 10 cm hoge balken zodat de bal moeilijk over de zijlijn kan rollen. 
Er wordt gespeeld met een speciale zaalstick en verder zijn, naast scheenbeschermers en bitje, zaalschoenen en een beschermend handschoentje voor je linkerhand verplicht.
De spelregels zijn voor het grootste deel gelijk aan veldhockey, met als belangrijk verschil dat de bal tijdens het spelen niet van de grond mag komen, behalve bij een doelpoging. Verder bestaat er geen lange corner.


ZAALHOCKEYCOMPETITIE 

De zaalhockeycompetitie wordt georganiseerd voor spelers vanaf de D-leeftijd en is zo geregeld dat elk zaalteam in principe 5 speeldagen heeft in een poule van zes teams. Per speeldag worden dan twee wedstrijden gespeeld (nooit direct achter elkaar). Je speelt dus tegen elk team twee keer. Een wedstrijd duurt 2 x 20 minuten. Als een team in de topklasse kampioen wordt mag het naar het Nederlands Kampioenschap zaalhockey en treft daar de kampioenen uit de andere districten.


OOK VOOR DE JONGSTE JEUGD

Voor de jongste jeugd organiseert de WMHC ook trainingen en is er vaak de mogelijkheid om aan een toernooitje speciaal voor de E- of F-leeftijd deel te nemen.

ZAALHOCKEY MAAKT JE STERKER OP HET VELD

Omdat zaalhockey op een klein veld wordt gespeeld en omdat er via de balken aan de zijkant kan worden gespeeld is het een snel spelletje. Tijd en ruimte om te pingelen is er nauwelijks. Het is dus een kwestie van positiespel en samenspelen, snel de bal spelen, veel bewegen en de keeper proberen uit te spelen. Er zijn dan ook, net als bij veldhockey, allerlei tactieken en opstellingen mogelijk, afhankelijk van de sterke punten van het team en bijvoorbeeld de speelwijze van de tegenstander.


Zaalhockey is uitgegroeid tot een volwassen sport met nationale teams en EK’s en WK’s. Zeker de moeite waard om het eens te bekijken, of het nou een jeugdteam of een Nederlands selectieteam betreft, maar het mooiste is natuurlijk om het zelf te spelen!


VOOR VRAGEN OF CONTACT
 
Stuur een mail naar [email protected]
 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner