header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Over WMHC

WMHC IS EEN GEZELLIGE FAMILIECLUB MET ONGEVEER 1.000 LEDEN DIE SPELEN IN ZOWEL PRESTATIEVE- ALS GEZELLIGHEIDSTEAMS. DE CLUB FUNCTIONEERT DANKZIJ DE INZET VAN HEEL VEEL VRIJWILLIGERS EN EEN AANTAL PROFESSIONALS. 

WAAROM HOCKEY BIJ WMHC?

Hockeyen bij WMHC is vooral heel erg leuk. Sportief gedrag staat voorop. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor de een betekent dat topsport, voor de ander maximaal presteren en voor weer een ander gaat het vooral om de gezelligheid en sportiviteit.

Bij WMHC is het niet alleen leuk om te hockeyen, maar het is ook leuk om er te zijn. We verbinden teams van verschillende leeftijden en niveaus met elkaar. Zo zijn de spelers van Heren 1 en Dames 1 betrokken bij de jeugdteams op allerlei manieren. Lopen spelers van de jongste jeugd mee in de line-up bij de wedstrijden van Dames 1 en zijn we bezig dat ook door te voeren voor de jongenslijn bij Heren 1. Fluit de oudste jeugd wedstrijden van de jongere jeugd en geeft haar training met ondersteuning van professionele trainers en begeleiding. Tevens is er een levendige en grote groep seniorenteams, waaronder ook veel studenten en een actieve en fanatieke veteranenafdeling, waardoor je in principe een heel leven lang bij WMHC kan blijven hockeyen. Bijna alle niveaus zijn vertegenwoordigd, zodat iedereen op zijn of haar niveau kan spelen. Er worden veel activiteiten georganiseerd om er gezellige weekenden of momenten van te maken. Op WMHC zijn we samen een vereniging!
STUKJE HISTORIE

De Wageningsche Mixed Hockeyclub (WMHC) is opgericht op 21 september 1927. Na verschillende locaties in Wageningen is de club in 1970 terecht gekomen op sportpark 'De Bongerd' in Wageningen.

In 1980 werd er op deze locatie één van de eerste kunstgrasvelden in Nederland aangelegd. Het begin van een mooie groei van de vereniging. Anno 2001 werd het oude clubhuis verbouwd naar een nieuw clubhuis met een gezellig groot terras dat uitzicht biedt over het eerste veld.

De vernieuwing bleef doorgaan en in 2004 werd de toplaag van veld 1 vervangen voor die van een semi-waterveld en in datzelfde jaar werd een derde kunstgrasveld gerealiseerd. In 2010 is er een vierde, semi-waterveld, bij gekomen en is de toplaag van veld 2 ook vervangen voor een semi-waterveld. In 2016 is veld 1 vervangen door een waterveld, waar ook het Nederlands team graag op traint.De club heeft op dit moment 4 velden en een oefen- of inloopveldje. 2 semi-watervelden, 1 zandveld en 1 waterveld. Alle velden zijn voorzien van de meest zuinige LED verlichting. 


Sinds december 2018 heeft WMHC een eigen blaashal voor de zaalhockey, de WMHC-hal. De hal wordt gebruikt voor de zaaltrainingen en competitiewedstrijden. Door onze eigen hal trainen ook teams zoals G-hockey en de Benjamins door in de winterperiode.TEAMPRESTATIES VAN ONZE CLUB

 • De eerstelijns jeugdteams spelen nagenoeg allemaal op landelijk niveau.
 • Alle andere jeugd en jongste jeugdteams spelen in de subtopklasse, 1e, 2e of 3e klasse.
 • Jong Wageningen is een opleidingsteam om talenten uit de B en A jeugd uitdaging te bieden. Ze spelen oefenwedstrijden tegen teams in de eerste klasse.
 • Dames 1 speelt in de overgangsklasse met een relatief jong team. In 2014-2015 speelde ze in de hoofdklasse.
 • Dames 2 is in seizoen 2017-2018 kampioen geworden van de reserve hoofdklasse en is in 2018 op het NK geweest.
 • Dames Jong 1 is een nieuw team binnen WMHC en speelt 2e klasse.
 • Heren 1 komt met een jong team uit in de 2e klasse.
 • Alle andere senioren teams spelen in de res. 1e, 2e of 3e klasse.
 • Heren en dames Veteranen A spelen beide in de veteranen hoofdklasse. De andere teams spelen in de veteranen overgangsklasse, 1e of 2e klasse.
 • Zaalteams zaalhockey leeft binnen WMHC. Ieder jaar zijn er veel kampioenen bij de junioren en senioren, op alle niveau's.

Een overzicht van alle teams en de klasse waarin ze spelen staat vermeld onder Hockey bij Teams.

WMHC BIEDT DE VOLGENDE HOCKEYMOGELIJKHEDEN:

 • BENJAMINS EN PROBEERTRAINING

Naast alle jeugdteams is er ook een Benjamin en probeertraining op de zaterdagochtend voor alle kinderen met een basisschoolleeftijd. Een heerlijk uur vol beweging en hockey. Tijdens dit uur kan iedereen hockey proberen. Iedereen tussen de 4 à 5 en 18 jaar is daar welkom en je hoeft zelf geen hockeyspullen te hebben. De eerste 8 probeertrainingen zijn gratis. Meer informatie vind je bij Hockey onder Benjamins en voor de probeertraining bij de button Probeertraining.

 • G-HOCKEY

WMHC biedt sporters die niet goed mee kunnen komen met de reguliere trainingen de G-hockeytraining. G-hockey is voor kinderen en volwassen met een verstandelijke of lichte lichamelijke beperking. De G-hockey traint en speelt competitiewedstrijden op de zaterdagochtend, op tijden dat ook andere jeugdleden actief zijn. Het G1-team komt uit in de competitie. Meer informatie vind je bij Hockey onder G-hockey.

 • KEEPERSSCHOOL VOOR KEEPERS

WMHC heeft een keepersschool. Alle jeugdkeepers trainen op dezelfde dagen (de woensdag en vrijdag) en dat biedt veel voordelen. Keepers kunnen kennis uitwisselen, elkaar extra uitdagen en kunnen veel van elkaar leren. Er zijn kleine groepjes van 2 à 3 keepers die samen gaan trainen. Meer informatie vind je bij Hockey onder Keepers.

 • STUDENTENHOCKEY

WMHC is een hockeyvereniging met vele studenten. De seniorenlijn beschikt over een aantal heren- en damesteams, variërend van zeer prestatief tot recreatieve beginners. Elk team traint één of twee keer per week en speelt op zondag een wedstrijd. Ook vinden er elk jaar op WMHC twee leuke hockeytoernooien plaats: ‘‘Het Jokertoernooi’’ en ‘‘SHOT’’ (Studenten Hockey Toernooi). Daarnaast worden er met het team vaak leuke activiteiten ondernomen zoals een borrel, een BBQ of een middagje survivallen. Meer informatie vind je onder Hockey bij Studentenhockey.

 • TRIMHOCKEY

Vroeger nog tussen de molshopen gehockeyd? Nog nooit gehockeyd, maar het wel eens willen proberen? Weer opstarten met hockey na een lange stop? Dan is er trimhockey op WMHC. Bij trimhockey zijn er 3 trainingsgroepen en train je 1 keer per week samen met een groep enthousiastelingen variërend in hockeyervaring en leeftijd. De trainingen bestaan uit het werken aan de conditie, een aantal technische oefeningen en eindigt met een partijtje. Na de training praten we nog wat na onder het genot van een drankje. Er wordt geen zondagscompetitie gespeeld. Geen verplichtingen het gaat vooral om lekker anderhalf uur buiten in beweging te zijn met een stick en bal en vooral met elkaar. Meer informatie vind je bij het item Trimhockey.


HET WMHC CLUBLIED 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner